Eevi

Dream Begins Elizabeth Swann "Eevi"


ER46654/15

Syntynyt 3.8.2015

Silmät: terveet (17.9.2015)
Lonkat: A/A 
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Olat: puhtaat
Selkä: Terve, ei muutoksia
Muuta: steriloitu 12/2017

toko
agility
peko


Eevi, Eevuska, Bambula, minun oma Tinakenkätyttöni, mystinen ja uniikki, niin kauniin mutta paksun kuoren alla sydän täyttä kultaa <3

Eevi on äärimmäisen kaunis ja uniikkiluonteinen narttu ensimmäisestä Dream Begins –pentueestani. Pitkään mietin Eevin kohdalla mitä tekisin mutta päätin sitten jättää tytön itselleni kotiin kasvamaan perheen iloksi ja toiseksi harrastuskoirakseni. En tiedä miten iloinen Maisa oli tästä päätöksestä, Eevissä on jonkin verran dominanssia ja terävyyttä ja emänsä on saanut näistä piirteistä kyllä osansa. Edelleen se on kuitenkin Maisa joka sanoo viimeisen sanan mutta välillä on näiden narttujen välillä ollut rajujakin yhteenottoja. 

Koko Piraatti-pentue on ollut hitaasti kypsyviä, ei sellaisia tyypillisiä ”nopeasti valmiita ja kisakuntoisia” ollenkaan. Näin Eevikin on kehittynyt. Se on saanut kehittyä ja kasvaa rauhassa  mutta välillä tuntuu edelleenkin etten aina ymmärrä sen aivoituksia. Siinä on jotain mystistä. Vuoden iässä alkoi vihdoin tuntua että Eevin kanssa yhteistyö pikkuhiljaa sujuu ja tavoitteellisemman treenin voi aloittaa. Eevin kanssa olen tehnyt ihan perusasioiden kanssa paljon töitä eli sosiaalistamiset, eri paikkoihin, alustoihin ja ääniin totuttelut, ulkopuoliset häiriöt, eri palkkaustavat jne jne. Eevi oli vajaaseen vuoteen asti hyvin epäileväinen kaikkea uutta kohtaan ja ulkopuolisille häiriöille herkkä. Se on sitä edelleen mutta luonne on tasoittunut ja ahkeran treenin myötä sen häiriönsieto on parantunut ja olen löytänyt keinoja palkata oikeasta tekemisestä ja toimia myös häiriöissä parhaalla tavalla. Eevi ei ole alusta-arka mutta se reagoi mm. metallisiin ääniin sekä yllättäviin koviin ääniin. Mikäli äänihäiriö jatkuu pitkään, on Eevin kanssa tekeminen vaikeaa ja se ikään kuin sulkeutuu kuoreensa. Se on kuitenkin oppinut luottamaan minuun vahvasti joten pystyn takaamaan kaikissa tilanteissa Eeville turvan ja suojan. Eevin pelästyttäneestä häiriöstä palautuminen on melko hidasta ja onpa tytöllä selkeästi aika hyvä muistikin. 

Vieraisiin ihmisiin Eevi on aina suhtautunut varauksella mutta kuitenkin uteliaasti. Eevin kanssa tekemisissä olevia ihmisiä olen ohjeistanut olemaan niin kuin herkän ja epävarman koiran kanssa yleensäkin ja silloin ei ole mitään ongelmia ollut. Suuri käänne Eevin elämässä tapahtui kun alkuvuodesta 2017  liityimme Vantaan Palveluskoirien jäseneksi ja pääsimme pelastuskoiraryhmään ja maastoon hakutreeneihin. Tämä oli huippujuttu, täydellinen ”nenä päähän”. Eevi on maalimiehen etsimisessä todella taitava ja sillä on herkkyydestään huolimatta uskomattoman paljon rohkeutta, sitkeyttä, itsenäisyyttä sekä uskomattoman hyvä nenänkäyttö. Se onkin onnistunut treeneissä aivan täydellisesti. Eevistä näkee jo pitkälle miten se suuresti pitää hakutreenaamisesta. Kesällä 2017 pääsimme mukaan myös rauniotreeneihin ja niissäkin Eevi osoitti kykynsä. Tottis ja ketteryysesteet olivat sitten Eeviä paineistava osuus eli Eevi ei kyennyt toimimaan voimakkaiden äänten ja häiriön keskellä. Raunioilta saimme kuitenkin huippuhyvää kokemusta ja haun lisäksi mahtavaa alustatreeniä.

Eevin kanssa olemme peko-treenien lisäksi tehneet myös tokoa ja agilityn alkeita. Tokossa olemme erityisesti keskittyneet muutamiin vauhtiliikkeisiin, palkkauksen harjoitteluun sekä seuruuseen. Seuruussa olen pyrkinyt hyvään kontaktiin ja pienen harjoittelun jälkeen olen saanut Eeville hurjan hyvän kontaktin. Koska sillä on häiriöherkkyyttä, olen pyrkinyt siihen että se häiriön läsnäollessa ottaisi minuun kontaktin ja saisi siitä palkan. Tämä on tuottanut hyviä tuloksia. Eevillä ei ole luontaisesti voimakasta miellyttämisenhalua ja se on erityisesti häiriön alla melko ohjaajakova. Agilityssa Eevi on todella hyvä ja luulen että sen kanssa on mahdollista edetä ihan kisakentille saakka. Sillä on luontaisesti hyvä hyppytekniikka, se on todella jäntevä ja elastinen. Se hyppää paikaltaankin metrisen esteen yli ketterästi. Treeneissä se ei ole kertaakaan tiputtanut rimoja tai kaatanut siivekkeitä. Se jonkinverran kuitenkin paineistuu esteiden siirtelystä tulevista metallisista äänistä ja tömähdyksistä mutta ahkera totuttelu ja lyhyet/laadukkaat treenit vievät kehitystä koko ajan eteenpäin. 

Vieraisiin koiriin Eevi suhtautuu epäilevästi ja kokee useat lähestyvät koirat uhaksi. Olen tehnyt paljon töitä Eevin kanssa ja vastaehdollistanut sitä ahkerasti. Nykyään sen kanssa pystyy hyvin liikkumaan myös vieraiden koirien läsnäollessa eikä kadulla ohittamisetkaan ole ongelma. Meillä on ihan oma kieli näissä tilanteissa jolloin Eevi tietää että nyt on keskityttävä vain ja ainoastaan ohjaajaan. Toki jatkossakin tämä vaatii ylläpitoa ja koiran jatkuvaa huomioimista eli Eevin kanssa ei voi huoletta liikkua treeni- ja kisakentillä hihna löysällä. Mikäli toinen koira tulee liian lähelle, käyttäytyy Eevi terävästi tätä kohtaan. Isomman lauman ollessa vapaana ei ongelmia ole koska Eevi saa muihin sopivan etäisyyden ja kierteleekin mielellään lauman ulkokehällä tullen välillä luokseni tarkistamaan että kaikki on hyvin.

Omaa perhettä kohtaan Eevi on erittäin rakastava, oikea sylihiiri ja pusuttelija. Rauhoittuu hyvin sohvan nurkkaan tai omaan petiin kun mitään jännittävää ei tapahdu. Eevi on kaikkineen hyvin spesiaali sekoitus herkkyyttä, terävyyttä ja kultaista sydäntä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti