lauantai 19. syyskuuta 2015

Suskin ottamat kuvat ja hieman luonne-esittelyä

Torstaina meillä oli kuvausilta ja kaverin avustamana otettiin pennuista seisotus ja poseerauskuvia. Ystäväni Susanna tuli ottamaan kuvia, hän ottaa mielestäni todella kauniita, värikkäitä ja tunnelmallisia kuvia eläimistä. Suskin kuvia voi käydä ihailemassa tästä: Suskin kuvat.

Dream Begins Jack Sparrow, Metka


Jack sai pentutestistä erittäin hyvät arviot. Se on hieman levoton, joka ilmenee harrastuksissa hyvänä motivaationa, helppona palkattavuutena ja erinomaisena draivina. Tämä koira suorittaa tehtävän kuin tehtävän loppuun saakka ja kaatuu vaikka saappaat jalassa. Se leikki testitilanteessa erittäin kiihkeästi ja aktiivisesti eli palkkautui erinomaisesti. Jackistä löytyy itsenäisyyttä ja rohkeutta. Se on kaikessa ollut aina ensimmäisenä. Tutkii paikat ensimmäisenä, keksii ulkoaitauksesta murtautumisreitit ensimmäisenä ja on vain kertakaikkisen viisas ja kekseliäs. Se tulee varmasti esittelemään tätä kekseliäisyyttään omistajalleen jatkossakin :) Jack muuttaa Ouluun Stiinan luo ja saa koirakaveriksi bordercollie Vekun. Jackin lajit tulevat olemaan toko, pk-jälki sekä agility. Myös hevoset ovat vahvasti omistajan elämässä joten ehkä Jackista kuoriutuu myös tallikoira ;) Näissä kaikissa asioissa se tulee olemaan loistava ja mahtava kumppani, olen siitä aivan varma. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, aitoa bordercollie-elämää on siis luvassa, pidä hatusta kiinni Stiina :)

Dream Begins Elizabeth Swann, Eevi


Eevi on veljestään Jackista hieman pehmeämpi, narttumainen versio. Pentutestissä se sai myös hyvät arviot, oli hieman veljiään harkitsevaisempi. Se leikki lelulla aktiivisesti ja reippaasti ja oli erittäin sähäkkä.  Muiden pentujen tapaan sekin palautui testeistä välittömästi ja leikki hetken mietittyään räminäpurkilla purren ja pyöritellen. Myös siitä löytyy itsenäisyyttä, metsässä kun kävellään niin se irtoaa aika kauas eteen itsevarmasti tutkien ja häntä ylhäällä. Eevistä tulee minulle toko-koira ja siihen se onkin kuin luotu :)

Dream Begins Pintel


Pintel sai myöskin pentutestissä erinomaiset pisteet ja arvion. Sillä on hyvä hermorakenne ja toimintakyky, erittäin tasapainoinen kaveri. Se osoitti erittäin vahvaa taistelutahtoa, syttyi leikkiin nopeasti ja puri leluun vahvasti. Se on energinen, reipas ja rohkea pentu. Täällä kotona se on osoittanut rauhallisuutta ja ennustan vahvasti että sillä tulee olemaan huippu hyvä on-off -vaihde. Silloin kun tehdään työtä niin se tekee täysillä ja muulloin osaa ottaa lungisti. Se osoitti myöskin täydellistä äänivarmuutta eikä hätkähtänyt mitään. Poika on tämän pentueen söpöstelijä ja sen erikoisuutena on töpöhännän lisäksi suloinen katse sekä hauskat hepulikohtaukset <3

Pintel -pikkuinen tutkittiin tällä viikolla eläinlääkärillä eikä siinä havaittu mitään poikkeavaa. Ensi viikon torstaina käymme kuitenkin varmuuden vuoksi vielä ortopedilla, jossa pojasta otetaan röntgenkuva. Näin varmistuu Pintelin tuleva ura harrastuskoirana töpöhännästä huolimatta. Poika olisi varsin omiaan pk- tai toko-koirana, sillä on täyden kympin luonne niihin lajeihin ;)

Pintel etsii vielä omaa rakastavaa kotia peruutuksen vuoksi. Jos kiinnostuit niin otappa yhteyttä :)

Dream Begins Ragetti, Ron


Ja sitten tämä meidän täysien pisteiden poika!! Huh huh, Kaisa Tampereelta tulee saamaan sellaisen helmen itselleen ettei muusta väliä! Ragetti oli täysin poikkeuksellinen pentu. Pekka Korri on tehnyt pentutestejä 25-vuoden ajan ja tämä oli ensimmäinen yksilö joka sai testistä täydet pisteet. Ragetti ei pelännyt mitään, oli avoin ja luottavainen, palautui heti, syttyi leikkiin heti ja vahvasti, riepotteli räminäpurkkia minkä ehti jne. Se luonnehdittiin hermorakenteeltaan ja toimintakyvyltään erittäin hyväksi ja vielä plussat päälle. Itsekkin olen huomannut että poika on erittäin reipas, rohkea ja tasapainoinen. Se ei hätkähdä mitään, on järkevä ja toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Se on täydellinen vahvaluonteinen pk-koira. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että Kaisa pääsisi helpolla vaan voi olla että jokusen kerran on edessä napakat otteet ja "ruotuun palautus", sen verran luonnetta ja itsevarmuutta tästä pojasta löytyy. Se ei siis todellakaan ole mikään pehmo mutta avoimuutensa ja vahvan ohjaajakontaktin myötä uskon sen taipuvan ihan mihin tahansa. Ragettin lajit tulevat olemaan tottelevaisuus, pk sekä agility. Koirakavereiksi uudessa kodissa Ragetti saa bordercollie Tipin sekä walesin springerspanieli Remun. Tästä kaverista kuullaan varmasti, sen kanssa vain taivas on rajana :)

Yleisesti en voi olla muuta kuin tyytyväinen tästä pentueesta. Juuri tällaista niistä halusinkin. Ne saivat pentutestissä runsaasti kehuja ja ovat keskivertoa parempia koiralapsosia. Ne soveltuvat jokainen hyvin lajiin kuin lajiin ja sopeutuvat uuteen elämäänsä varmasti loistavasti. Jään suurella ylpeydellä ja mielenkiinnolla seuraamaan niiden elämää niin rakastettuina perheenjäseninä kuin harrastustenkin parissa <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti