sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Pennut ovat syntyneet :)

Huhheijaa olipas kiireinen päivä eilen. Maailmaan saatiin 9 ihanaa pientä chili-pentua <3

Maisan lämmöt lähtivät laskuun perjantai-aamuna ja pysyivät koko päivän alhaalla. Avautumisvaihe lähti hiljalleen käyntiin ja välillä Maisa läähätteli, petaili mutta suurimmaksi osaksi nukkui pentulaatikossaan. Yön nukuin Maisan kanssa pentuhuoneessa mutta koska sekin sujui melko rauhallisesti niin ajattelin että ei tässä mitään hätää ole, ehkä pääsemme vielä lauantaina rauhassa kaupassa käymään. Aamulla lähdin kävelyttämään Maisaa ja teimme noin vartin mittaisen lenkin hissuksiin tallustellen, oli ihana pakkasaamu. Jo melko alkuvaiheessa Maisa kääntyi katsomaan minua sen näköisenä että mennään jo takaisin. Muistan että teki samaa viime kerralla joten päätin jatkaa matkaa vielä. Ei mennyt pitkälti kun näytti siltä että supistukset alkoivat. Kiiruhdettiin sitten juoksujalkaa kotiin ja ulko-ovella Maisa ponnisti ekan kerran. No äkkiä ovi auki ja suoraan pentulaatikkoon. Maisa oli vielä takki päällä ja seisaallaan kun ensimmäinen pentu syntyi. Eipä siinä sitten muuta kun takki pois ja pennunputsaus-hommiin :D Onneksi poikani oli kotona apuna ja kirjaili tietoja ylös sekä hoiteli puhtaita pyyhkeitä ja lämmitteli kauratyynyjä mikrossa.

Hieman siis vauhdikkaasti ja yllättäen lähti synnytys käyntiin tällä kertaa :) Tai varmasti ihan normaalia tämä, näinhän sen kuuluukin mennä. Jotenkin vain edelliskertaa muistellessani ajattelin että no ei tässä mikään kiire ole, varmasti iltaan menee.

Kymmenisen minuuttia Maisa hoiteli ensimmäistä tyttöä kun toinen putkahti maailmaan. Siitä sitten osa tuli peräperää pareittain ja osa yksittäin pienin väliajoin. Kahta viimeistä pentua odoteltiin reilu tunti jonka aikana Maisa rauhoittui ja nukkui. Lopuksi sitten vielä kaksi poikaa ja kaikki yhdeksän olivat onnellisesti kasassa. Eläinlääkäri osui siis arviossaan oikeaan määrän suhteen :)

Noin yleisesti olen ihan todella tyytyväinen ja ylpeä Maisasta. Se hoiti hienosti pennut itse, puri sikiöpussit rikki ja nuoli pennut puhtaiksi. Minun tehtäväni oli vain vaihtaa puhtaita pyyhkeitä alle ja napata istukat pois. Paria ekaa pentua avustin nisälle mutta juuri muuta ei tarvinnut tehdä kuin kirjata ylös tiedot ja tuntomerkit.

Pentusaldo on siis nyt seuraavanlainen:
  1. Narttu - red merle tricolor "Pipsa"
  2. Narttu - red merle tricolor "Paula"
  3. Uros - musta tricolor "Urho"
  4. Narttu - blue merle tricolor "Pikku-My"
  5. Uros - blue merle tricolor "Lennu"
  6. Uros - blue merle tricolor "Matti"
  7. Narttu - musta tricolor "Alisa"
  8. Uros - musta tricolor "Täplä"
  9. Uros - ruskea tricolor "Nipsu"
Kaikki pennut syntyivät pontevina ja hyvinvoivina, yhtäkään ei tarvinnut hieroa tai muuten virvoitella. Ensimmäinen yökin sujui rauhallisesti ja koko porukka jakselee edelleen mainiosti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti